Noutati

Accesul remote la controlerele industriale Siemens folosind echipamente Teltonika

Acolo unde există progres tehnologic și automatizare, există și birocrație. În cazul liniilor de producție, progresul vine sub forma implementării capacităților de monitorizare și management de la distanță. În mod ideal, flota dvs. de PLC-uri de la nivelul producției ar trebui să fie monitorizată 24/7 și să vă anunțe imediat când ceva vă cere să acționați. Tehnologia pentru aceasta este disponibilă pe scară largă și destul de accesibilă, așa că de ce nu o folosește toată lumea?

Răspunsul simplu este licențierea. PLC-urile nu sunt un produs open source la care oricine poate adăuga în mod liber funcții – sunt produse de Siemens, iar adăugarea unor astfel de capabilități la distanță necesită achiziționarea de licențe costisitoare.

Dar dacă ar exista o modalitate simplă, mai accesibilă, care să nu implice efectuarea de modificări la PLC-uri? Ce se întâmplă dacă o soluție externă ar putea acționa ca o punte de legatura între dvs. și PLC?
Aici conectivitatea IoT își suflecă mânecile și transformă complexul și restrâns în simplu și accesibil.

Una dintre caracteristicile grozave ale dispozitivelor Teltonika Networks este Managerul de pachete, care vă permite să instalați software suplimentar pe dispozitiv. RutOS acceptă Python începând cu versiunea 7.02.

Cu RUT955 conectat la un PLC prin Ethernet, acest cod permite routerului să fie o punte între PLC și lumea capabilităților de la distanță – folosind propriul protocol de comunicare S7 al Siemens (S7comm). S7comm rulează între PLC-uri Siemens din familia S7 și este utilizat pentru programarea unui PLC și accesarea și schimbul de date.

Folosind comunicarea PUT/GET, această soluție permite monitorizarea alarmelor PLC și executarea acțiunilor la declanșarea acelor alarme, cum ar fi trimiterea unui SMS. Deoarece soluția este foarte personalizabilă, deschide, de asemenea, ușa către alerte personalizabile ușor de adaptat pentru nevoi specifice și scenarii industriale. Clientul final poate decide ce alarme dorește să monitorizeze, ce acțiuni ar trebui întreprinse și cum ar trebui să fie executate acele acțiuni.

RUT955 a fost ales în mare măsură pentru reputația sa ca un bastion al fiabilității și performanței ridicate, precum și pentru adaptabilitatea pentru aplicații mai unice precum aceasta. Oferă conectivitate LTE Cat 4 cu failover Dual SIM, asigurând o conexiune întreruptă. În plus, interfețele seriale ale routerului sunt cruciale pentru conectarea oricăror mașini vechi suplimentare la soluție, deoarece acestea nu au de obicei porturi Ethernet.

În plus, RUT955 este plin cu funcții software avansate, cum ar fi Modbus, SNMP, TR-069, NTRIP, MQTT și mai multe servicii VPN. De asemenea, este compatibil cu sistemul nostru de management de la distanță (RMS), permițând accesul ușor de la distanță la PLC și citirea și scrierea de la distanță a datelor cu RMS VPN.

Pe scurt, această soluție elimină restricțiile care vin cu PLC-urile Siemens și oferă acces la distanță ușor, direct și complet personalizabil și capabilități de gestionare. RUT955 încheie afacerea asigurând fiabilitate și performanță.

Daca sunteti in cautarea unei solutii complete de control si monitorizare la distanta a controlerului industrial Siemens, echipamentele Teltonika sunt o alegere excelenta. Cu un portofoliu de produse larg si de inalta calitate, Teltonika ofera solutii de acces remote robuste si fiabile, ideale pentru controlul si monitorizarea controlerului industrial Siemens.

Echipamentele Teltonika sunt cu siguranta un pas inainte fata de orice alta solutie. Fiecare produs se bucura de o functionalitate puternica si fiabila, oferind conectivitate robusta si o platforma de control si monitorizare completa la distanta a controlerului industrial Siemens.

Pentru cei care doresc sa obtina cel mai inalt nivel de control si monitorizare la distanta, echipamentele Teltonika ofera un pachet complet, care include accesul la controlerul industrial Siemens, precum si instrumentele necesare pentru a monitoriza si optimiza acest controler. Acest pachet include conectivitate wireless si optiuni de conectivitate Ethernet, precum si suite de software de monitorizare si raportare avansate.

De asemenea, echipamentele Teltonika ofera o gama larga de moduri de interactiune cu controlerul industrial Siemens. Acestea includ posibilitatea de a comunica prin intermediul protocolului Modbus, precum si optiuni avansate de integrare cu sisteme SCADA si HMI.

In concluzie, echipamentele Teltonika sunt solutia ideala pentru cei care doresc sa obtina control si monitorizare la distanta a controlerului industrial Siemens. Acestea ofera o platforma robusta si fiabila, care ofera conectivitate si instrumente avansate pentru monitorizarea si optimizarea controlerului industrial Siemens.