Cablari structurate

 


Cablarea structurata ofera fundatia pentru dezvoltarea unui sistem informatic profesional. GSC proiecteaza si realizeaza infrastructuri la nivel national – sisteme de cablare structurata pentru voce si date profesionale, punand la dispozitia clientilor o gama larga de echipamente care sa sustina cele mai pretentioase cerinte. Oferim o multitudine de solutii la cheie pentru a optimiza raportul calitate-pret si pentru a raspunde solicitarilor specifice fiecarui client.
Noi va ajutam sa evaluati, sa proiectati si sa realizati sistemul optim pentru compania dumneavoastra.
 

Cablari structurate bazate pe cupru
Cablarea structurata reprezinta un set de standarde ce determina modalitatea de instalare a cablurilor ce intra in componenta retelelor de date sau voce din centre de date, birouri sau cladiri. Aceste standarde determina modul de cablare in formatie 'stea', in care toate prizele de date sunt conectate la un patch panel central (montat, de obicei, intr-un rack de 19“), de unde poate fi determinat exact modul in care vor fi utilizate aceste conexiuni. Fiecare priza poate fi legata (prin intermediul patch-panel-ului) la un switch de retea (montat in acelasi rack) sau la un patch panel cu rol de bridge catre un sistem telefonic PBX, realizandu-se astfel conexiunea la un port de voce.
Curentul actual urmareste evoluarea standardelor in vederea furnizarii de suport pentru retele de mare viteza (Gigabit Ethernet) si definirii tipurilor de cabluri si dispozitive de conectare Cat.5e si Cat.6.
 

Cablari structurate bazate pe fibra optica
Fibrele optice sunt folosite pentru transmiterea de semnale luminoase pe distante mari. Partile componente ale fibrei sunt: miez (centrul fibrei prin care circula lumina), invelis optic (material optic care inveleste miezul si care reflecta total lumina), invelis protector (invelis de plastic care protejeaza fibra de zgarieturi si umezeala).
Exista doua tipuri de fibra: cele single-mode au miezul de 9 microni in diametru si transmit lumina de la laser in infrarosu (lungimea de unda este de la 1300nm pana la 1550nm). Fibrele optice multi-mode au miezul de 62.5 microni in diametru si transmit lumina in infrarosu de la LED-uri (lungimea de unda de la 850nm la 1300nm).
 

Solutii speciale de cablare structurata
Solutiile de tip Fiber-to-the-Desk au devenit din ce in ce mai solicitate datorita transferului mare de date oferit. Astfel costul superior al acestor retele este compensat de viteza mare de transfer, durata de viata prelungita precum si posibilitatea de utilizare in cazul aparitiei unei tehnologii superioare.


Echipa GSC va poate oferi solutii mixte de cablare (cupru – fibra, wireless – cupru) tinand cont de locatia aleasa, de echipamentele utilizate si de solicitarile clientilor.

Retele de tip wireless
Retelele de tip wireless au cunoscut o dezvoltare semnificativa pe plan mondial, ele reprezentand o solutie alternativa legaturilor terestre. Conexiunile fara fir devin tot mai populare, deoarece ele rezolva probleme ce apar in cazul cand avem mai multe cabluri.
Avantaje evidente, cum ar fi: mobilitate, flexibilitate, simplitate in instalare, costuri reduse de intretinere si scalabilitate au impus retelele wireless ca o solutie tot mai mult utilizata.

Echipa de tehnicieni ai GSC sunt certificati sa instaleze, sa dezafecteze si sa ofere service si menenanta pentru cablari structurate ce respecta standardele ANSI/TIA/EIA

 • Cat3
 • Cat5 / 5e
 • Cat6
 • Fibra optica


Echipa GSC este sustinuta pe deplin de partenerii sai externi:

 • BKT ELEKTRONIK (Polonia)

Desi este un furnizor nou pe piata romaneasca, BKT este cel mai mare distribuitor al produselor DRAKA in Europa.
Toate cablurile (atat cele de fibra cat si cele de cupru) sunt marca DRAKA (Olanda).
Incepand cu martie 2011 va punem la dispozitie si o gama larga de produse din fibra optica: patch-corduri, pigtailuri, adaptori, ODF-uri si accesorii.

 • PLANET TECHNOLOGY (Taiwan) Pioneer of IP Innovation

Planet Technology este unul dintre cei mai importanti producatori de echipamente de retea ce ofera solutii atat pentru acasa, cat si pentru companii mici, medii si mari corporatii.
Principalul scop al celor de la Planet este dezvoltarea si implementarea unor solutii inovatoare si accesibile din toate punctele de vedere (calitate, pret, eficienta, easy management etc)
* Produsele oferite de Planet Technology sunt:
* Switchuri si routere LAN;
* Media convertoare;
* Power over Ethernet (PoE);
* Echipamente industriale;
* Solutii Wireless;
* Solutii VoIP;
* Supraveghere IP;
* Solutii ADSL;
* Echipamente periferice de retea (switchuri KVM, print servere, placi de retea, storage server samd).

De ce cablare structurata?
Costuri reduse prin comprimarea infrastructurii de voce cu cea de date. Studiile arata o reducere de pana la 30% a costurilor daca se opteaza pentru o cablare structurata eficienta.
Upgradeul infrastructurii se va realiza cu costuri mult mai reduse. Orice modificare sau extindere ulterioara se va realiza mult mai usor si mai ieftin.
Diminuarea timpilor morti din cadrul activitatii dumneavoastra cauzati de defectiuni tehnice. Beneficiind de o cablare structurata, eventualele problemele se pot identifica si rezolva mult mai usor si mai rapid.
Posibilitatea de a combina echipamentele. In functie de solicitarile fiecarui client se pot oferi diverse solutii care sa satisfaca cerintele legate atat de cost cat si de calitate si functionalitate. Acest lucru este posibil datorita partenerilor nostri externi care ofera atat echipamente de top cat si versiuni low-cost mentinand insa un minim de calitate.
Cablarile structurate ce respecta categoria 5e respectiv 6 / 6a vor putea sa suporte noile tehnologii care vor aparea si care vor necesita transferuri de date superioare.

De ce sa lucrati cu GSC?


Garantie extinsa de 25 de ani pentru sistemele Drakom. GSC si BKT Polonia asigura o garantie extinsa de 25 de ani pentru sistemele de cablare structurata Drakom. Pentru mai multe detalii legate de conditiile de acordare a garantiei va rugam sa ne contactati.
Peste 8 ani de existenta si peste 10 ani de experienta in domeniu. Desi echipa GSC este o echipa tanara, experienta de mai bine de 10 ani in domeniu si seriozitatea reprezinta atuurile noastre.
Certificarea si testarea retelelor realizate se vor efectua prin testarea cu aparatura profesionala (Fluke, Lantek etc).
Fiecare proiect este unic, fiind structurat dupa cerintele si solicitarile clientilor. Fiecare proiect este atent elaborat, tinandu-se seama de locatia aleasa si de cerintele clientului, fiind orientat catre o solutie eficienta, calitativa dar si cost-efective.
Echipa GSC este alcatuita din tehnicieni cu experienta care va pot recomanda solutia optima pentru afacerea dumneavoastra in functie de bugetul si cerintele individuale. Tehnicienii GSC sunt instalatori certificati Drakom.
Referintele GSC:

 • ALRO SA Slatina
 • ALPINE SA (Bucuresti, Targoviste, Timisoara)
 • QCNS ROMANIA
 • SCETAUROUTE SA PARIS SUC. BUCURESTI;
 • BADUC SA;
 • COSMOTE (subcontractat / toate orasele mari ale tarii);
 • LENACONSTRUCT;
 • DIRECTIA IMPOZITE SI TAXE LOCALE sector 3;
 • BIROUL DE COMERT AL SPANIEI (subcontractat);
 • SOTHIS PRINT;
 • ABN AMRO Bank (Romania) S.A;
 • AUTORITATEA NATIONALA PENTRU REGLEMENTARE IN COMUNICARE (Iasi, Timisoara);
 • TEOMOD STYLE TRADING;
 • TRICOMSERV SA;
 • SYSTEM PLUS;
 • ABACUS SYSTEMS & SOLUTIONS SRL;
 • Romania Hypermarché S.A;
 • ROMBIOMEDICA S.R.L
 • BANCA COMERCIALA ROMANA;
 • MONTERO SOFT SRL;
 • RITZIO BU SRL;
 • EUROPHARM (subcontractat);
 • PERUGIA AUTO SRL;
 • OMIFA IMPEX SRL;