Noutati

Colaborarea Teltonika Networks cu programul CVE: un pas semnificativ pentru consolidarea securității în soluțiile de rețea

Teltonika Networks a devenit recent membru oficial al comunității programului CVE, fiind pentru prima dată când o companie lituaniană a obținut acest statut. Această realizare notabilă va îmbunătăți și accelera procedurile de raportare a vulnerabilităților și de înregistrare CVE la Teltonika Networks.

Misiunea programului CVE® este de a identifica, defini și cataloga vulnerabilitățile de securitate cibernetică făcute publice. Există o înregistrare CVE pentru fiecare vulnerabilitate din catalog. Vulnerabilitățile sunt descoperite, apoi atribuite și publicate de organizații din întreaga lume care au încheiat parteneriate cu programul CVE. Partenerii publică înregistrări CVE pentru a comunica descrieri coerente ale vulnerabilităților. Profesioniștii din domeniul tehnologiei informației și al securității cibernetice folosesc CVE Records pentru a se asigura că discută aceeași problemă și pentru a-și coordona eforturile de prioritizare și soluționare a vulnerabilităților.

Securitatea cibernetică este un subiect de actualitate, piața sa continuând să depășească anual creșterea. Dar nu este doar un cuvânt la modă pentru a atrage privirile inginerilor, dezvoltatorilor sau programatorilor în domeniul securității cibernetice. Este un angajament pe termen lung față de un proces pe care companiile de dezvoltare de software trebuie să îl asigure, menținând cele mai înalte standarde de securitate și răspunzând rapid la fiecare problemă sau amenințare pe măsură ce acestea apar.

Teltonika Networks își dezvoltă propriul software, inclusiv sistemul de gestionare la distanță (RMS), RutOS și WitchOS. Având în vedere acest lucru, nu este surprinzător faptul că inginerii noștri de cercetare și dezvoltare și de securitate cibernetică își asumă o mare parte din responsabilitatea de a asigura protecția dispozitivului și a rețelei, de a efectua teste de siguranță regulate și de a lansa actualizări periodice ale firmware-ului. La urma urmei, soluțiile de rețea pe care ajutăm să le stabilim se învârt în jurul IoT, unde totul este interconectat.

Cu toate acestea, acest lucru a fost dus recent la un alt nivel. Teltonika Networks a devenit un membru oficial al comunității programului CVE și este acum o autoritate de numerotare CVE (CNA), care efectuează atribuirea ID-urilor CVE. Acesta este un pas spre asigurarea unor procese mai ușoare de creare, înregistrare și publicare a CVE.

CE SUNT CVES ȘI PROGRAMUL CVE?

După cum s-ar putea aștepta, CVE și programul CVE sunt interconectate între ele. CVEs reprezintă vulnerabilități și expuneri comune, iar un program dedicat acestora încearcă să identifice și să înregistreze vulnerabilitățile din orice software, firmware, componente de servicii și hardware, inclusiv cele care dau putere soluțiilor de rețea. Acest program este inseparabil de securitatea cibernetică și de serviciile de securitate cibernetică care încearcă să rezolve problemele apărute.

Implicarea în programul CVE are o mare însemnătate pentru noi, după cum declară Deividas Vyšniauskas, directorul nostru de securitate: “Aderarea la comunitatea programului CVE reprezintă un progres semnificativ pentru Teltonika Networks, întărind angajamentul nostru de a fi transparenți și eficienți în ceea ce privește orice problemă referitoare la dispozitivele noastre și la protecția rețelei pe care o susținem.”

ÎN PRIM-PLANUL SIGURANȚEI INFRASTRUCTURII DVS. DE REȚEA

Fiind parte a comunității programului CVE, vulnerabilitățile care afectează soluțiile de rețea activate de Teltonika Networks vor beneficia de un timp de reacție și de rezolvare mai mare decât până acum. Acest lucru se datorează faptului că toți CNA, la fel ca Teltonika Networks, pot atribui direct identificatori CVE vulnerabilităților din produsele lor, accelerând procesul care gravitează în jurul problemelor de securitate.

Această abordare colaborativă ne asigură că rămânem în fruntea progreselor în domeniul securității cibernetice, ridicând continuu securitatea și calitatea soluțiilor de rețea pe care le împuternicim.

Asigurarea securității rețelei dvs. a fost întotdeauna una dintre prioritățile cheie la Teltonika Networks. Dar, odată cu această realizare, suntem și mai hotărâți să ne angajăm să aducem măsuri de securitate mai rapide și preventive pentru soluțiile dumneavoastră de rețea.