Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

CONEXIUNE LA INTERNET SECURIZATA SI STABILA PENTRU CLIENTII HOTELURILOR

26-07-2022
de catre GSC Doe

Pe masura ce oamenii devin din ce in ce mai mobili si au nevoie in permanenta de conexiune la internet, importanta internetului fara fir este puternic accentuata in viata noastra de zi cu zi. In contextul calatoriilor, furnizarea de servicii Wi-Fi pentru clientii hotelurilor este un factor critic pentru a imbunatati satisfactia acestora si, prin urmare, pentru a incuraja intentia de intoarcere si recomandarea pozitiva a acestora.

Datele avute indica faptul ca:

(1) nevoia de servicii Wi-Fi intr-un hotel este mai mare pentru calatorii de afaceri decat pentru calatorii de agrement,

 (2)calatorii de agrement si calatorii de afaceri au nevoi diferite in ceea ce priveste activitatile de utilizare a Wi-Fi,

(3)ambele grupuri au nevoie de servicii Wi-Fi mai ales pentru activitati de afaceri si pentru comunicarea prin e-mail,

(4) satisfactia clientilor cu privire la aspectele serviciului Wi-Fi este puternic corelata cu satisfactia generala de utilizare a hotelului, intentia de intoarcere si recomandarile pozitive, in timp ce satisfactia cu privire la adecvarea costurilor este singurul aspect care este corelat negativ cu comportamentul nefavorabil de difuzare a comunicatiilor electronice.

O serie de alte surse coincid cu aceasta tendinta, mentionand WIFI-ul printre alti factori traditional importanti, cum ar fi micul dejun si parcarea gratuita, ca fiind principala lor prioritate. In prezent, in lume exista 3,8 miliarde de utilizatori de smartphone-uri, iar acest numar este in crestere rapida. Combinat cu alte dispozitive inteligente pe care oamenii s-au obisnuit sa le foloseasca zilnic, acestia au nevoie de acces WIFI oriunde merg, la fel ca aerul si apa.

Oferirea unui serviciu WIFI gratuit de buna calitate este doar o parte din provocarea globala a conectivitatii pentru managerii de hotel. O alta intrebare este: cat de fiabila si sigura este conexiunea pe care o ofera? O experienta de navigare nesatisfacatoare va duce la pierderea unor oportunitati de afaceri repetate si la recenzii online negative, care, dupa cum majoritatea dintre noi stim, joaca un rol crucial in industria ospitalitatii. Problema este ca, de multe ori, infrastructura hoteliera nu se dezvolta la fel de rapid ca si tehnologia. Solutiile care functionau perfect acum cativa ani nu mai sunt suficiente din cauza numarului tot mai mare de dispozitive inteligente pe care oamenii le poarta cu ei si le folosesc zilnic. In plus, in timp ce unii clienti pot folosi aplicatii care necesita o latime de banda mare, altii pot avea nevoie de o conexiune stabila la internet pentru scopurile lor de afaceri, cum ar fi teleconferintele. Este vital sa va asigurati ca aceste nevoi nu interfereaza si ca exista suficiente resurse la fata locului pentru a satisface toti clientii, indiferent de modul in care acestia folosesc internetul - in scopuri profesionale sau de divertisment.

In aceasta solutie, routerul Gigabit Ethernet-to-Ethernet RUTX08 conecteaza intreaga infrastructura la internet. Conectivitatea este impartita pe 4 etaje cu ajutorul switch-ului Gigabit de tip industrial TSW110. Apoi, TSW110 transfera datele catre routerele wireless RUTX10, care sunt echipate cu Dual Band Wi-Fi 5 802.11ac si, prin urmare, sunt foarte capabile de o transmisie de date ridicata si de o performanta wireless robusta.

Pentru a se asigura ca conectivitatea este mentinuta la cel mai inalt nivel si la cea mai mare viteza, fiecare etaj este echipat cu doua routere RUTX10 care furnizeaza WIFI unul altuia. Aceste dispozitive pot utiliza WIFI in modul Access Point si Station in acelasi timp, ceea ce inseamna - mai putine cabluri necesare pentru instalare si o retea WIFI continua si mereu stabila.