Noutati

Data centerele în criză: cum pot fi reduse deficitul de personal și consumul de energie?

Furtuna care se dezlănțuie în universul centrelor de date nu dă semne de încetare. În centrul acestui haos se află operatorii de centre de date care, deși confruntați cu o serie de provocări aparent insurmontabile, se străduiesc să țină pasul cu ritmul vertiginos al progresului tehnologic.

Potrivit ultimului studiu global anual realizat de Uptime Institute, grija principală a operatorilor de centre de date este eficiența energetică, o provocare aparent nesfârșită dată de echipamentele învechite și de limitările tehnologice actuale. Uptime Intelligence a confirmat că aceștia se confruntă și cu “dificultăți majore în menținerea personalului calificat, în timp ce regulamentele guvernamentale stricte care vizează durabilitatea centrelor de date aduc o presiune suplimentară asupra resurselor și eforturilor.”

Într-o încercare de a păstra ritmul cu tendințele actuale, multe companii au migrat către soluțiile de cloud, determinând o scădere continuă a procentului de sarcini de lucru on-premise. Cu toate acestea, această mișcare aduce cu sine un val de îngrijorări legate de securitatea datelor pentru sarcinile de lucru critice în cloud.

Dar cea mai mare provocare pare să fie eficiența energetică. Studiul Uptime Institute arată că progresul în îmbunătățirea eficienței energetice a încetinit semnificativ, necesitând investiții majore de capital pentru a depăși această stagnare.

Pentru a adăuga la lista de probleme, industria se confruntă cu o criză de personal, cu două treimi din respondenți afirmând că au probleme în recrutarea și reținerea personalului. Acest fapt reprezintă o amenințare semnificativă la adresa eficienței și stabilității operațiunilor în centrele de date.

Cu toate acestea, poate cel mai alarmant este faptul că, deși numărul incidentelor a scăzut, acestea rămân extrem de costisitoare pentru organizațiile afectate. Mai mult de jumătate dintre respondenți au afirmat că ultimul lor incident major a costat mai mult de 100.000 de dolari, iar 16% au declarat că incidentul lor cel mai recent a costat mai mult de 1 milion de dolari.

În acest context de instabilitate și incertitudine, perspectivele pentru centrele de date nu sunt deloc optimiste. Necesitatea investițiilor masive, problemele de personal și îngrijorările legate de securitatea datelor creează un viitor nesigur și plin de provocări pentru această industrie esențială.

Centrele de date sunt esențiale pentru economia modernă, dar consumă și o cantitate semnificativă de energie. În 2020, centrele de date din Statele Unite au consumat aproximativ 70 de miliarde de kilowatt-oră de energie, ceea ce reprezintă aproximativ 1% din consumul total de energie al țării.

Consumul de energie al centrelor de date este în creștere, deoarece cerințele pentru servicii cloud și stocare cresc. Se preconizează că consumul de energie al centrelor de date va crește cu 20% pe an în următorii cinci ani.

Consumul de energie ridicat al centrelor de date este o problemă din mai multe motive. În primul rând, contribuie la schimbările climatice. În al doilea rând, este scump. Centrele de date reprezintă o parte semnificativă din costurile totale de operare ale unei companii. În al treilea rând, este ineficient. Multa energie este irosită în centrele de date din cauza căldurii generate de servere.

Există o serie de lucruri care pot fi făcute pentru a reduce consumul de energie al centrelor de date. Una dintre cele mai importante este utilizarea de hardware mai eficient din punct de vedere energetic. Există o serie de procesoare, plăci de bază și alte componente care sunt proiectate pentru a consuma mai puțină energie decât omologii lor tradiționali.

O altă modalitate de a reduce consumul de energie al centrelor de date este utilizarea de tehnologii de răcire mai eficiente. Există o serie de tehnologii de răcire care pot fi folosite pentru a reduce cantitatea de căldură care trebuie eliminată din centrele de date. Acestea includ răcirea cu aer, răcirea cu apă și răcirea cu aer lichid.

Centrele de date pot, de asemenea, să reducă consumul de energie prin utilizarea de software mai eficient din punct de vedere energetic. Există o serie de aplicații și servicii care pot fi utilizate pentru a reduce utilizarea de energie a centrelor de date. Acestea includ optimizarea utilizării procesorului, defragmentarea discurilor și eliminarea fișierelor inutile.

Eficiența energetică a centrelor de date este o provocare, dar este și o oportunitate. Centrele de date care sunt eficiente din punct de vedere energetic pot economisi bani, pot reduce impactul asupra mediului și pot fi mai competitive.

Supermicro: un lider în eficiența energetică a centrelor de date

Supermicro este un lider mondial în furnizarea de hardware și soluții pentru centre de date. Compania oferă o gamă largă de produse care sunt concepute pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic, inclusiv servere, plăci de bază, alimentatoare și soluții de răcire.

Serverele Supermicro sunt proiectate pentru a consuma mai puțină energie decât omologii lor tradiționali. Acest lucru se datorează unei serie de factori, inclusiv utilizarea de procesoare și plăci de bază eficiente din punct de vedere energetic, precum și utilizarea de tehnologii de răcire inovatoare.

Soluțiile de răcire Supermicro sunt, de asemenea, concepute pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic. Compania oferă o gamă largă de opțiuni de răcire, inclusiv răcirea cu aer, răcirea cu apă și răcirea cu aer lichid.

Supermicro este angajată să ofere clienților săi soluții de centre de date eficiente din punct de vedere energetic. Compania continuă să investească în tehnologii și soluții care pot ajuta clienții să reducă consumul de energie al centrelor lor de date.

Cum vă poate ajuta Supermicro să reduceți consumul de energie al centrelor de date?

Supermicro vă poate ajuta să reduceți consumul de energie al centrelor dvs. de date în mai multe moduri. Compania oferă o gamă largă de produse și soluții care sunt concepute pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic, inclusiv:

  • Servere eficiente din punct de vedere energetic
  • Plăci de bază eficiente din punct de vedere energetic
  • Alimentatoare eficiente din punct de vedere energetic
  • Soluții de răcire eficiente din punct de vedere energetic

Dacă sunteți interesat să creați un centru de date mai eficient din punct de vedere energetic, vă rugăm să contactați echipa noastră de vânzări pentru a discuta despre nevoile dumneavoastră specifice.