Noutati

De ce sa alegi routerul RUTXR1 de la TELTONIKA pentru reteaua ta: avantajele si beneficiile sale


In cadrul diferitelor surse, se estimeaza ca fiecare ora de intrerupere a conexiunii la internet poate costa intre 14.000 USD si 500.000 USD in medie. Fiecare companie are propria sa infrastructura de internet. In functie de amploarea si natura afacerii, sunt conectate diferite routere, gateway-uri, switch-uri si servere. In timp ce furnizorul de internet este responsabil pentru conexiunea stabilă, fiecare divizie IT sau administrator al unei companii decide ce fel de tehnologie va folosi pentru a asigura o experienta de lucru fara intreruperi.

Fiecare furnizor de servicii internet se concentreaza pe diferite optiuni de conectivitate. Unele companii ofera doar conectivitate cablu, precum Ethernet sau fibra optica, altele doar conectivitate internet mobila, iar unele au o combinatie de optiuni din care sa aleaga. Nu exista raspuns corect asupra carei optiuni este cea mai buna. Toate au avantajele si dezavantajele lor, astfel ca cea mai buna alegere depinde de cazul individual.

Scopul este de a reduce la minim timpul de intrerupere a internetului, iar noi credem cu tarie ca implementarea unei surse de conectivitate de rezerva este cea mai buna cale de a atinge acest scop. Atunci cand vorbesti despre o afacere, sunt o multime de provocari implicate. Cand te muti intr-o cladire noua, nu poti sti ce sa te astepti, ceea ce face greu sa fii pregatit in mod corespunzator. Problemele de conectivitate sunt comune, iar alegerea unei router cu atatea optiuni precum ofera RUTXR1 poate ajuta sa economisesti multe dureri de cap si cheltuieli.

Cu RUTXR1, este posibil sa se foloseasca conexiune cablu, precum Ethernet sau fibra optica, impreuna cu internetul mobil pentru rezerva. Acest model are cinci porturi Gigabit Ethernet si un modul SFP, precum si conectivitate 4G cu dublu SIM. Combinarea acestor optiuni permite folosirea a trei furnizori de internet diferiti si reduce semnificativ riscul de intrerupere. In plus, RUTXR1 se poate monta in rack si se va potrivi perfect intr-un dulap de 19” sau pur si simplu oriunde, datorita dimensiunilor sale compacte. Pe langa rezerva internet, RUTXR1 are, de asemenea, alimentari redundante duble, ceea ce face aproape imposibila aparitia oricaror probleme legate de retea chiar si in cazul in care una dintre sursele de alimentare esueaza.

Asa cum se poate vedea in topologia de mai sus, RUTXR1 poate fi folosit pentru a conecta diverse dispozitive din mediul de birou: de la laptop-uri si computere desktop la imprimante si echipamente de comunicare. Avand mai multe porturi Gigabit Ethernet, poate oferi o conexiune de mare viteza la cel putin cinci produse diferite. De asemenea, suporta mai mult de 100 de conexiuni Wi-Fi simultan, astfel incat sa poata servi in intregime un birou de dimensiuni mici-medii.

Teltonika Networks oferă cea mai bună soluție de conectivitatea prin Routerul RUTXR1. Acesta oferă performanță excelentă și fiabilitate în ceea ce privește rețelele de date. Acest router 4G LTE CAT 6 oferă viteze celulare de până la 300 Mbps cu Carrier Aggregation, port SFP pentru comunicație pe distanțe lungi cu fibre optice, Dual SIM cu failover automat, WAN de rezervă și alte scenarii de comutare, 5 porturi Gigabit Ethernet și Wi-Fi Wave-2 802.11ac Dual Band. Routerul este compatibil cu sistemul de management Teltonika Remote Management, care oferă o monitorizare și gestionare centralizată a tuturor dispozitivelor conectate la rețea. Acest sistem oferă o interfață web intuitivă și o gamă largă de funcții, cum ar fi monitorizarea traficului, configurarea și actualizarea dispozitivelor, controlul accesului și alertele de securitate. De asemenea, routerul oferă o gamă largă de opțiuni de securitate, cum ar fi firewall-ul de nivel 3, filtrarea adreselor IP, filtrarea URL-urilor și filtrarea MAC. Acestea sunt integrate în RutOS și oferă protecție împotriva atacurilor cibernetice și a accesului neautorizat.

Rack-mounted LTE Cat6 router cu alimentări redundante și interfețe WAN (WAN failover), Dual SIM, SFP, USB și porturi dedicate de consolă este ideal pentru locațiile unde este nevoie de o conexiune rapidă și ultra-fiabilă. Acesta oferă viteze celulare de până la 300 Mbps cu Carrier Aggregation, port SFP pentru comunicație pe distanțe lungi cu fibre optice, Dual SIM cu failover automat, WAN de rezervă și alte scenarii de comutare, 5 porturi Gigabit Ethernet și Wi-Fi Wave-2 802.11ac Dual Band. Routerul este compatibil cu sistemul de management Teltonika Remote Management și oferă o gamă largă de opțiuni de securitate, cum ar fi firewall-ul de nivel 3, filtrarea adreselor IP, filtrarea URL-urilor și filtrarea MAC. Acest router 4G LTE CAT 6 este perfect pentru locațiile unde este nevoie de o conexiune rapidă și ultra-fiabilă.