Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

GESTIONAREA DE LA DISTANTA A INFRASTRUCTURII RETELEI DE PRODUCTIE ROBOTIZATE

20-07-2022
de catre GSC Doe

Industria prelucratoare intra intr-o noua era numita transformare digitala. Schimbarea peisajelor economice si politice globale, impreuna cu dezvoltarea IoT si AI, are un impact asupra productiei si determina nevoia de noi procese imbunatatite si de optimizare in acest sector. Concurenta este uriasa, iar timpul este esential, astfel incat operatiunile rationalizate si analiza predictiva eficienta sunt o necesitate pentru a ramane in joc. Implementarea tehnologiei IoT potrivite are un impact asupra tuturor - productivitate, calitate, costuri si chiar siguranta productiei.

Instalatiile de productie sunt, de obicei, infrastructuri destul de complicate care conecteaza diverse masini, calculatoare si platforme. Aceste elemente hardware si software se acumuleaza de-a lungul timpului si, prin urmare, prezinta diverse provocari legate de compatibilitate. Un alt nivel de complexitate intervine, deoarece aceste sisteme sunt de obicei implementate de diferiti integratori. Ca urmare, obtinem un ecosistem care este dificil de conectat, de gestionat si de colectat date pentru intretinere predictiva si mai ales pentru cresterea eficientei operationale. Este nevoie de o singura platforma de conectivitate care ar putea combina toate componentele industriale diferite intr-o singura structura unificata si accesibila.

Folosim sistemul de gestionare la distanta (RMS) pentru a simplifica monitorizarea si gestionarea routerelor si gateway-urilor Teltonika Networks. Desi a oferit un acces convenabil la dispozitivele noastre de oriunde din lume, nu a durat mult timp sa observam cererea pentru o alta functionalitate - atingerea de la distanta a dispozitivelor finale ale unei solutii. Ca atare, am introdus RMS Connect. Acesta permite accesarea si controlul dispozitivelor non-Teltonika Networks prin intermediul protocoalelor RDP/VNC, SSH sau HTTP(S), fara niciun software suplimentar, nu necesita un IP public sau un serviciu VPN de la o terta parte. In plus, API-ul nostru ofera posibilitatea de a transporta functionalitati RMS nesfarsite in platforma IoT interna, in cazul in care preferati sa ramaneti la interfata cunoscuta. Dupa cum se arata in topologie, RMS functioneaza acum ca un sistem software unificat pentru intregul ecosistem de retea. Prin intermediul conectivitatii cu fir si fara fir, routerele si switch-urile noastre asigura accesul la internet pentru intreaga solutie.

Aceasta include dispozitive terte, cum ar fi liniile de fabricatie, calculatoare desktop, industriale, laptopuri si chiar PLC-uri. Apoi, RMS Management se ocupa de un control de la distanta la routerele si gateway-urile Teltonika pentru a asigura disponibilitatea si securitatea. Pe de alta parte, RMS Connect permite accesul la WebUI sau CLI al tuturor dispozitivelor inteligente din aceeasi retea. In cele din urma, puteti accesa chiar si masini Windows si Linux prin RDP/VNC, ca si cum ati sta in fata lor. Cel mai bun dintre toate, RMS API va permite sa luati functionalitatea RMS dorita si sa o transferati in platforma dumneavoastra SCADA sau IoT. Acest lucru permite o integrare perfecta si economiseste timp si bani datorita unei mai bune automatizari, gestionarii de la distanta, planificarii si previziunilor, precum si a prelungirii ciclului de viata general al echipamentului pe care il detineti datorita rezolvarii problemelor de compatibilitate.

BENEFICII

  • Un singur sistem unificat - controlati intreaga solutie de obiecte și interfete multiple utilizand o singura platforma IoT simpla.
  • Compatibilitate - RMS este bazat pe cloud și il puteti utiliza cu orice sistem de operare și browser. API-ul RMS permite utilizarea functiilor RMS și in interfata propriei platforme IoT.
  • Personalizabilitate - RMS este foarte ușor de personalizat și fiecare client il poate face sa functioneze pentru nevoile sale specifice de afaceri.
  • De la distanta - primiti notificari direct pe telefon sau pe laptop ori de cate ori apare vreun eveniment conform unor reguli prestabilite. RMS permite un management complet de la distanta, 24/7, economisind costurile angajatilor și resursele de timp.
  • Securitate - gazduit pe AWS, comunicand prin MQTT și securizat cu protocoalele TLS 1.2 și 1.3, RMS indeplinește cele mai inalte standarde de siguranta, cu recunoaștere internationala de catre Bell Canada și Forensik.