Noutati

Implementarea Tehnologiei IoT in Industrie: Productivitate, Calitate, Cost si Securitate in Prim-Plan

Industria prelucrătoare intră într-o nouă eră numită transformare digitală. Schimbarea peisajelor economice și politice globale, împreună cu dezvoltarea IoT și AI, are un impact asupra producției și determină nevoia de noi procese îmbunătățite și de optimizare în acest sector. Concurența este uriașă, iar timpul este esențial, astfel încât operațiunile raționalizate și analiza predictivă eficientă sunt o necesitate pentru a rămâne în joc. Implementarea tehnologiei IoT potrivite are un impact asupra tuturor – productivitate, calitate, costuri și chiar siguranța producției.

Instalațiile de producție sunt, de obicei, infrastructuri destul de complicate care conectează diverse mașini, calculatoare și platforme. Aceste elemente hardware și software se adaugă de-a lungul timpului și, prin urmare, prezintă diverse provocări legate de compatibilitate. Un alt nivel de complexitate intervine, deoarece aceste sisteme sunt de obicei implementate de diferiți integratori. Ca urmare, obținem un ecosistem dificil de conectat, de gestionat și de colectat date pentru întreținere predictivă și pentru creșterea eficienței operaționale. Este nevoie de o singură platformă de conectivitate care ar putea combina toate componentele industriale diferite într-o singură structură unificată și accesibilă.

Am creat sistemul de gestionare la distanță (RMS) pentru a simplifica monitorizarea și gestionarea routerelor și gateway-urilor Teltonika Networks. Deși a oferit un acces convenabil la dispozitivele noastre de oriunde din lume, nu a durat mult timp să observăm cererea pentru o altă funcționalitate – accesarea de la distanță a dispozitivelor finale ale unei soluții. Ca atare, am introdus RMS Connect. Acesta permite accesarea și controlul dispozitivelor non-Teltonika Networks prin intermediul protocoalelor RDP/VNC, SSH sau HTTP(S), fără niciun software suplimentar, și nu necesită un IP public sau un serviciu VPN de la o terță parte. În plus, API-ul nostru oferă posibilitatea de a transporta funcționalități RMS nesfârșite în platforma IoT internă, în cazul în care preferați să rămâneți la interfața cunoscută. După cum se arată în topologie, RMS funcționează acum ca un sistem software unificat pentru întregul ecosistem de rețea. Prin intermediul conectivității cu fir și fără fir, routerele și switch-urile noastre asigură accesul la internet pentru întreaga soluție.

Aceasta include dispozitive terțe, cum ar fi liniile de producție de fabricație, calculatoare desktop, industriale, laptopuri și chiar PLC-uri. Apoi, RMS Management se ocupă de un control ușor de la distanță la routerele și gateway-urile noastre pentru a asigura disponibilitatea și securitatea. Pe de altă parte, RMS Connect permite accesul la WebUI sau CLI al tuturor dispozitivelor inteligente din aceeași rețea. În cele din urmă, puteți accesa chiar și mașini Windows și Linux prin RDP/VNC, ca și cum ați sta în fața lor. Cel mai bun dintre toate, RMS API vă permite să luați funcționalitatea RMS dorită și să o transferați în platforma dumneavoastră SCADA sau IoT. Acest lucru permite o integrare perfectă și economisește timp și bani datorită unei mai bune automatizări, gestionării de la distanță, planificării și previziunilor, precum și a prelungirii ciclului de viață general al echipamentului vechi datorită rezolvării problemelor de compatibilitate.

AVANTAJE

  • Un singur sistem unificat – controlați întreaga soluție de obiecte și interfețe multiple utilizând o singură platformă IoT simplă.
  • Compatibilitate – RMS este bazat pe cloud și agnostic pentru platforme – îl puteți utiliza cu orice sistem de operare și browser. RMS API permite utilizarea funcțiilor RMS și în interfața propriei platforme IoT.
  • Personalizabilitate – RMS este foarte ușor de personalizat și fiecare client îl poate face să funcționeze pentru nevoile sale specifice de afaceri.
  • De la distanță – primiți notificări direct pe telefon sau pe laptop ori de câte ori apare vreun eveniment conform unor reguli prestabilite. RMS permite un management complet de la distanță, 24/7, economisind costurile angajaților și resursele de timp.
  • Securitate – găzduit pe AWS, comunicând prin MQTT și securizat cu protocoalele TLS 1.2 și 1.3, RMS îndeplinește cele mai înalte standarde de siguranță, cu recunoaștere internațională de către Bell Canada și Forensik.
  • Încercare gratuită – obiectivul nostru este de a avea relații de încredere de lungă durată cu clienții noștri; prin urmare, vrem să fim siguri că produsul nostru este exact ceea ce au nevoie. Din acest motiv, oferim o perioadă de încercare gratuită de 30 de zile cu fiecare dispozitiv nou compatibil Teltonika Networks.