Noutati

Optimizarea avansată cu UPOE-2400G de la PLANET: Soluția PoE++ pentru o rețea securizată și eficientă

UPOE-2400G de la PLANET, o soluție PoE++ rapidă, gestionabilă și perfect adaptabilă pentru montare în rack, este proiectat pentru a moderniza cu precizie o infrastructură de rețea existentă la sistemul IEEE 802.3bt Power over Ethernet Plus Plus fără a schimba Switch-ul Ethernet actual. Funcțiile de management ale UPOE-2400G au fost îmbunătățite, incluzând protocoalele TLSv1.2 și TLSv1.3 pentru o securitate cibernetică sporită, sistemul PLANET NMS, aplicația PLANET CloudViewer, serviciile PLANET DDNS/Easy DDNS și multe altele.

UPOE-2400G reprezintă un injector avansat IEEE 802.3bt PoE++ pentru montare în rack, oferind 24 de porturi Ethernet 10/100/1000BASE-T echipate cu funcționalitate de injectare PoE++ tip 802.3bt type-4, având un buget total PoE de 800 watt. Fiecare port poate livra până la 95 de watt printr-un cablu Ethernet UTP Cat.5/5e/6, permițând transmiterea simultană a datelor și alimentării către dispozitivele alimentate 802.3bt/at (PD).

Cu UPOE-2400G, alimentarea devine centralizată, optimizând instalarea și gestionarea alimentării pentru dispozitivele de rețea la distanță. Este soluția perfectă, rapidă și sigură pentru rețelele Power over Ethernet, adaptate atât afacerilor mici, cât și companiilor mari.

Folosind tehnologia standard IEEE 802.bt PoE++, UPOE-2400G nu doar că alimentează dispozitivele PoE compatibile cu până la 95 de wați folosind toate cele patru perechi din cablajul Ethernet standard Cat5e/6, dar asigură și transmisia datelor la viteză maximă către fiecare dispozitiv alimentat (PD). Acesta oferă o capacitate de alimentare de trei ori mai mare decât PoE+ 802.3at tradițional.

UPOE-2400G este poziționat între un switch Ethernet obișnuit și dispozitivele alimentate din retea. Pe panoul frontal al UPOE-2400G se găsesc 48 de porturi RJ45 STP. Dintre acestea, 24 de porturi situate în partea de jos funcționează ca “Intrare de date”, în timp ce celelalte 24 de porturi, situate în partea de sus, funcționează ca “Ieșire PoE (Date și Alimentare)”. Atât alimentarea, cât și datele sunt transmise simultan prin cablurile UTP către dispozitivele PD, fără a afecta performanța și funcționalitatea rețelei existente.

Beneficiind de date și alimentare printr-o singură unitate, UPOE-2400G reduce necesitatea desfășurării cablurilor de alimentare și elimina nevoia de prize electrice dedicate pe perete, tavan sau în orice loc greu accesibil.

Injectorul UPOE-2400G poate fi configurat pentru a monitoriza în timp real starea echipamentelor de rețea conectate, folosind acțiunea de ping. Dacă un echipament de rețea nu mai răspunde, UPOE-2400G va reporni alimentarea portului PoE pentru a readuce echipamentul în funcțiune. Aceasta optimizează considerabil fiabilitatea rețelei prin resetarea alimentării echipamentului de rețea via portul PoE, reducând astfel sarcinile administrative.

Ținând cont de tendința globală de economisire a energiei și de contribuția la protecția mediului, UPOE-2400G nu doar controlează eficient alimentarea, ci oferă și o capacitate mare de furnizare a energiei. Funcția integrată “Programare PoE” vă permite să activați sau să dezactivați alimentarea PoE pentru fiecare port în intervale de timp specificate, fiind un instrument esențial pentru companii în economisirea energiei și a costurilor.

UPOE-2400G oferă cea mai simplă metodă de a alimenta dispozitivele Ethernet, cum ar fi camerele IP montate pe tavan sau punctele de acces wireless instalate pe acoperișul clădirilor. Echipat cu 24 de porturi Gigabit Ethernet 10/100/1000BASE-T, UPOE-2400G oferă o alimentare completă de 54V DC pentru orice dispozitiv alimentat de la distanță conform standardelor IEEE 802.3at/IEEE 802.3bt.

Pentru a controla sistemul de alimentare al echipamentelor de rețea, UPOE-2400G poate colabora direct cu dispozitive de rețea, cum ar fi telefoanele IP PoE, pentru a construi o rețea de telefonie VoIP în birou. UPOE-2400G se poate conecta direct la orice dispozitiv compatibil cu standardele IEEE 802.3bt și 802.3at PoE amplasat într-o rază de 100 de metri. Mai mult, UPOE-2400G poate extinde această distanță utilizând extensorul PoE de la PLANET, alimentând astfel echipamentele de rețea PoE situate la distanțe de peste 100 de metri