Noutati

Rețelele 2G și 3G se închid în curând. Ești pregătit?

Operatorii de rețele de telefonie mobilă din întreaga lume au început să închidă rețelele 2G și 3G, în favoarea tehnologiilor mai noi, cum ar fi 4G și 5G. Acest lucru se datorează mai multor factori, inclusiv creșterea cererii de date mobile, nevoia de a decongestiona rețelele și dorința de a reduce costurile.

Până în octombrie 2023, 155 de operatori din 56 de țări vor finaliza, planifica sau sunt în curs de desfășurare oprirea 2G/3G. În Statele Unite, Verizon a închis complet rețeaua sa 2G în 2020, iar AT&T și T-Mobile intenționează să o închidă până în 2023.

Închiderea rețelelor 2G și 3G are o serie de beneficii pentru operatorii de rețele de telefonie mobilă. În primul rând, le permite să elibereze frecvențe pentru a fi utilizate de rețelele 4G și 5G. Acest lucru duce la o creștere a lățimii de bandă disponibile, ceea ce se traduce prin viteze mai mari de date și o experiență de utilizare mai bună pentru clienți.

În al doilea rând, închiderea rețelelor 2G și 3G ajută la reducerea costurilor. Operatorii nu mai trebuie să mențină și să actualizeze aceste rețele vechi.

Cu toate acestea, închiderea rețelelor 2G și 3G prezintă și o serie de provocări pentru companiile care se bazează pe aceste tehnologii. În primul rând, este posibil ca unele dispozitive mai vechi să nu mai fie compatibile cu rețelele 4G sau 5G. În al doilea rând, unele servicii, cum ar fi apelurile de urgență, pot fi disponibile numai pe rețelele 2G.

Pentru a aborda aceste provocări, operatorii de rețele de telefonie mobilă oferă de obicei clienților o varietate de opțiuni. De exemplu, ei pot oferi credite pentru a cumpăra dispozitive noi compatibile cu 4G sau 5G. De asemenea, pot oferi servicii de roaming temporare pentru a permite utilizatorilor să acceseze apelurile de urgență pe rețelele 2G.

În general, închiderea rețelelor 2G și 3G este o tendință care va continua în viitorul apropiat. Operatorii de rețele de telefonie mobilă sunt nevoiți să facă acest lucru pentru a se potrivi cu evoluția tehnologiei și pentru a oferi clienților cele mai bune servicii posibile.

Iată câteva sfaturi pentru a vă pregăti pentru închiderea rețelelor 2G și 3G:

  • Verificați dacă dispozitivul dvs. este compatibil cu rețelele 4G sau 5G.
  • Dacă dispozitivul dvs. nu este compatibil, luați în considerare achiziționarea unuia nou.
  • Verificați cu operatorul dvs. de telefonie mobilă pentru a vedea dacă oferă credite sau alte opțiuni pentru a vă ajuta să treceți la rețelele 4G sau 5G.

Teltonika oferă soluții de înlocuire pentru echipamente compatibile cu 4G sau 5G

Soluțiile Teltonika pentru 4G și 5G includ:

Routere 4G și 5G: Routerele Teltonika oferă o gamă largă de caracteristici și opțiuni pentru a satisface nevoile diferitelor companii. Acestea sunt ideale pentru aplicații precum conectarea la Internet a sediilor, a punctelor de vânzare, a vehiculelor și a altor dispozitive mobile.

Modemuri 4G și 5G: Modemurile Teltonika sunt soluții compacte și ușoare care pot fi utilizate pentru a conecta dispozitive fixe sau mobile la rețelele 4G sau 5G. Acestea sunt ideale pentru aplicații precum monitorizarea stării echipamentelor, telemetria și alte aplicații IoT.

Antene 4G și 5G: Antelele Teltonika sunt concepute pentru a oferi performanțe optime în orice mediu. Acestea sunt disponibile într-o varietate de modele pentru a se potrivi nevoilor diferitelor companii.

Beneficiile utilizării soluțiilor Teltonika pentru 4G și 5G:

Compatibilitate cu cele mai recente tehnologii: Soluțiile Teltonika sunt compatibile cu cele mai recente tehnologii 4G și 5G, oferind companiilor acces la cele mai rapide viteze de date și la cele mai noi caracteristici.

Fiabilitate și performanță ridicată: Soluțiile Teltonika sunt concepute pentru a oferi fiabilitate și performanță ridicată, chiar și în medii dificile.

Soluții scalabile: Soluțiile Teltonika sunt scalabile pentru a satisface nevoile în creștere ale companiilor.

Contactați un reprezentant GSC pentru a afla mai multe despre soluțiile noastre de înlocuire pentru echipamente compatibile cu 4G sau 5G.