Noutati

Stabilitatea conexiunii de date , cheia pentru functionarea corecta a logisticii la rece

Termenul de logistica la rece se refera la o serie de procese si acoperiri ale lantului de aprovizionare care asigura mentinerea unei anumite temperaturi in timpul fazelor de manipulare, incarcare si descarcare, precum si depozitarea produselor proaspete si congelate.


Multe țări încă își dezvoltă sau extind rețeaua de alimentare cu energie electrică împreună cu creșterea orașelor. Această cursă pentru a satisface cererea tot mai mare pentru putere duce la probleme de stabilitate a rețelei. Multe configurații IoT industriale întâmpină probleme precum repornirea dispozitivelor sau deteriorarea electronicii fără o alimentare electrică stabilă. Unul dintre exemple este nevoia de conectivitate constantă pentru a strânge și transmite date esențiale din depozite sau linii de producție. Dacă apare o întrerupere a alimentării cu energie electrică, conectivitatea este de asemenea întreruptă.

Instabilitatea reţelei de alimentare cu energie electrică este o problemă frecventă în ţările în curs de dezvoltare şi se manifestă prin fluctuaţii de tensiune, care pot fi întâmpinate şi în oraşele moderne, din cauza infrastructurii energetice învechite. Tehnologiile mai puternice posedă surse de alimentare de rezervă, însă dispozitivele de conectivitate mai mici nu au această posibilitate, iar sectorul FMCG prezintă o dependenţă crescută de date. Un nivel de temperatură sau umiditate necorespunzător pe o perioadă mai lungă poate afecta produsele aflate în depozit, în conformitate cu standardele stricte FMCG. Pentru evitarea acestor situaţii, este esenţială monitorizarea constantă, care poate fi întreruptă de către eventuale lipsuri de energie.

Fluxul constant de date în produsele de larg consum (FMCG) este esențial, deoarece dacă temperatura și umiditatea ajung la un anumit punct, întregul stoc de produse ar putea fi compromis. Echipamentul de răcire cu senzori de temperatură și umiditate este conectat la Gateway-ul industrial Teltonika Networks TRB142 pentru a monitoriza îndeaproape depozitul FMCG. TRB142 trimite apoi înapoi toate informațiile prin wireless către un centru de monitorizare, unde sunt urmărite îndeaproape. Cu toate acestea, acea conexiune se poate întrerupe din cauza condițiilor instabile ale alimentării cu energie electrică.

Clienții noștri sunt în căutarea unui mod de a avea o conexiune stabilă la internet, în ciuda fluctuațiilor din rețeaua electrică. De aceea am creat sursa neîntreruptă de alimentare BAT120. TRB142 se conectează la BAT120 Teltonika Networks, care acționează ca o sursă de alimentare de rezervă. În cazul întreruperii energiei electrice, cele două celule Li-ion 18650 din interiorul BAT120 stochează o încărcătură care va alimenta dispozitivul conectat. Această sursă neîntreruptă de alimentare poate stoca până la 6 ore de electricitate, suficient timp pentru a restaura rețeaua primară. Acest acumulator de rezervă permite TRB142 să transmită în mod continuu date de la senzorii de temperatură și umiditate din echipamentele de răcire către centrul de supraveghere și, în același timp, să informeze despre întreruperea de alimentare. Atunci când BAT120 detectează absența energiei electrice, acesta alimentează TRB142 cu energie stocată și trimite un semnal prin ieșirea digitală, permițându-i gateway-ului să trimită o alertă. Dispozitivul Teltonika Networks conectat, în acest caz TRB142, are configurate alerte personalizate care informează despre o întrerupere prin SMS, cereri HTTP POST / GET sau email.

Într-un sistem standard de control industrial, sistemele sunt transformate fără a lua în considerare costurile maxime ale energiei. Cu toate acestea, prin reglarea funcționării sistemului de control, folosind algoritmi de control avansați care factorizează în interior temperatura exterioară, mediul înconjurător poate fi eficient răcit în timpul orelor fără vârf, reducând semnificativ consumul de energie în timpul orelor de vârf.