Noutati

Supermicro dezvăluie un portofoliu de servere mai rapide și mai prietenoase cu mediul

Peste 50 de modele de servere au fost prezentate de Supermicro, alcătuite din peste 15 familii de servere și sisteme de stocare de tier 1. Gama de servere X13 se bazează pe a patra generație de procesoare scalabile Intel Xeon.

Sistemele bazate pe noile procesoare Intel Xeon Scalable (denumite anterior sub numele de cod Sapphire Rapids) oferă performanțe cu până la 60% mai bune, optimizate pentru sarcinile de lucru, a declarat Supermicro, cu o securitate îmbunătățită (rădăcină hardware de încredere și atestare) și o mai bună manevrabilitate. De asemenea, acestea sunt mai rapide, cu AI integrat, stocare și accelerare cloud. Au opțiuni de răcire cu temperatură ambientală ridicată și răcire cu lichid pentru a reduce impactul asupra mediului și costurile de operare.

Charles Liang, președinte și CEO al Supermicro, a explicat “În plus față de procesor, fiecare subsistem major a fost îmbunătățit în mod spectaculos, cu o îmbunătățire de până la două ori a performanței memoriei cu DDR5, o lățime de bandă I/O de două ori mai bună cu 80 de benzi de I/O PCIe Gen 5 care vor susține carduri de accelerare mai performante și rețele de 400Gbits pe secundă și o mai bună gestionabilitate și securitate.

“De asemenea, capacitățile de alimentare și răcire s-au extins pentru a suporta procesoare de 350W și GPU-uri de până la 700W”, a adăugat el.

Motoarele de accelerare încorporate în procesoarele Intel Xeon Scalable de generația a 4-a cresc eficiența și reduc sarcina CPU pentru multe sarcini de lucru critice din centrele de date actuale. Printre acestea se numără Intel Advanced Matrix Extensions (Intel AMX) pentru accelerarea performanțelor de inferență și de instruire în domeniul învățării profunde, Intel Data Streaming Accelerator (Intel DSA) pentru reducerea sarcinii CPU în sarcinile de stocare, de rețea și de procesare intensivă a datelor, Intel QuickAssist Technology (QAT) pentru descărcarea hardware a algoritmilor populari de criptografie și de compresie/decompresie a datelor și Intel AVX pentru vRAN pentru îmbunătățirea capacității și reducerea consumului de energie pentru sarcinile de lucru vRAN.

În plus, serverele Supermicro vor suporta noua serie Intel Data Center GPU Max Series (denumită anterior Ponte Vecchio) într-o gamă largă de servere. Intel Data Center GPU Max Series conține până la 128 de nuclee Xe-HPC și va accelera o serie de sarcini de lucru AI, HPC și de vizualizare.

Sistemele X13 au fost proiectate de la zero cu abordarea Building Block Solutions de la Supermicro, oferind performanță și eficiență maxime, oferind în același timp un grad ridicat de flexibilitate pentru a se adapta la sarcinile de lucru specifice și la scară ale clienților. Sistemele Supermicro X13 pot fi alimentate de unul, două, patru sau chiar opt procesoare Intel Xeon Scalable de generația a 4-a, fiecare cu până la 60 de nuclee și suport pentru acceleratoare integrate de ultimă generație și GPU-uri de până la 700W de la companii precum Intel și Nvidia. În plus, suportul pentru o serie de standarde deschise ale industriei, inclusiv modulele Advanced IO Modules (AIOM) compatibile cu OCP 3.0, stocarea EDSFF și interconectarea OCP Open Accelerator Module (OAM) și SXM GPU, reduce dependența de tehnologiile proprietare. Acest lucru le permite clienților să standardizeze componentele în întregul centru de date și să încorporeze sistemele Supermicro în infrastructura existentă cu modificări minime. Utilizând managementul serverelor bazat pe standarde deschise, serverele Supermicro pot fi integrate fără probleme în mediile IT existente.

Portofoliul X13 este format din SuperBlad, servere cu GPU PCIe concepute pentru sarcini de lucru HPC, AI / ML, randare și VDI, servere Universal GPU pentru sarcini de lucru cu cele mai exigente performanțe de instruire AI, HPC și analiză de date mari, seria X13 Hyper de servere cu montare în rack, seria X13 Hyper-E, concepute pentru centre de date de margine și implementări în domeniul telecomunicațiilor. Există, de asemenea, sistemele X13 BigTwin pentru sarcini de lucru în cloud, de stocare și media și GrandTwin, care maximizează calculul, memoria și eficiența pentru sarcini de lucru precum rețelele de livrare de conținut (CDN), edge computing cu acces multiplu, jocuri în cloud și clustere de cache cu disponibilitate ridicată, precum și X13 FatTwin, care suportă bay-uri pentru unități hibride NVMe / SAS / SATA cu înlocuire la cald, toate hibride, pentru aplicații EDA.

Alte prezentări sunt SuperEdge, servere edge, CloudDC, WIO, Petascale Storage și servere MP.