Noutati

Supermicro lansează noile servere X14 AI pentru Rackmount, Multi-Node și Edge, alimentate de procesoare Intel® Xeon® 6 E-core, cu sisteme P-core și tehnologie de răcire cu lichid în curând

Furnizorul complet de soluții IT pentru AI, Cloud, Storage și 5G/Edge lansează portofoliul său de servere X14 cu suport pentru procesoarele Intel® Xeon® seria 6700 cu nuclee E-core, și va oferi suport viitor pentru procesoarele Intel Xeon seria 6900 cu nuclee P-core. Bazate pe platforme testate pe parcursul mai multor generații, noile servere Supermicro X14 suportă cele mai recente procesoare Intel Xeon 6, începând cu o familie de servere rackmount pentru întreprinderi, furnizori de servicii cloud, modele mid-range și de intrare, inclusiv platformele Hyper, CloudDC și WIO. De asemenea, serverele multi-node optimizate pentru densitate și eficiență, cum ar fi SuperBlade®, cu până la 34,560 de nuclee pe rack, BigTwin® și GrandTwin®, vor integra acest nou procesor. Sistemele de stocare Petascale și serverele optimizate pentru Edge și Telco, precum Hyper-E și sistemele compacte cu adâncime scurtă, vor fi de asemenea disponibile. În viitor, sistemele de performanță înaltă vor fi disponibile în curând cu procesoare Intel Xeon seria 6900 cu nuclee P-core. Sistemele cu procesoare Intel Xeon 6 cu nuclee P-core vor oferi o performanță mai bună de 2-3X* pentru sarcini de lucru AI și o lățime de bandă a memoriei mai mare cu 2.8X. Sistemele viitoare care utilizează procesoarele Intel Xeon 6 cu nuclee E-core sunt așteptate să ofere o densitate pe rack mai mare cu 2.5X față de generațiile anterioare și o îmbunătățire a performanței pe watt cu 2.4X*, ceea ce va duce la reducerea PUE a unui centru de date la cât mai puțin de 1.05.

Pentru o eficiență mai mare și un TCO mai mic, Supermicro oferă soluții de răcire cu lichid care pot fi adăugate în orice implementare, inclusiv plăci de răcire pentru CPU și GPU, unitate de distribuție a răcirii, colector, tuburi și un turn de răcire, toate componentele fiind dezvoltate și fabricate intern pentru o soluție completă.

Noile procesoare Intel Xeon 6 cu nuclee E au câte un fir de execuție pe fiecare nucleu. Acestea sunt optimizate pentru sarcini de lucru care beneficiază de un număr mai mare de nuclee eficiente energetic pentru a rula mai multe instanțe simultane folosind mai puțină energie, cum ar fi CDN-urile native cloud, microserviciile de rețea, aplicațiile native cloud precum Kubernetes, dezvoltarea aplicațiilor DevOps, bazele de date neestructurate și analizele scale-out.

Sistemele Supermicro X14, alimentate de noile procesoare Intel Xeon 6, prezintă compatibilitate de pin între variantele cu nuclee E și P. Sistemele actuale și viitoare Supermicro vor include până la 576 de nuclee pe nod, DIMM-uri DDR5-6400 și MCR cu până la 8800 MT/s, CXL 2.0, suport extins pentru E1.S și E3.S, și rețelistică de până la 400G. Noile procesoare Intel Xeon 6 vor fi disponibile în seria 6700, o versiune îmbunătățită a procesorelor Intel Xeon din generațiile anterioare, și seria 6900, o clasă complet nouă de procesoare pentru maximizarea performanței. Procesoarele Intel Xeon din seria 6900 vor avea mai multe nuclee, TDP mai mare, canale de memorie crescute și suport pentru DIMM-uri MCR. Platforma Supermicro X14 este de asemenea prima platformă Supermicro care susține OCP Data Center Modular Hardware System (DC-MHS), care reduce complexitatea și simplifică întreținerea pentru mari furnizori de servicii cloud și hyperscalers.

Astăzi, centrele de date susțin o mare parte din economia globală, facilitând totul de la calculul în cloud și procesarea de inteligență artificială până la infrastructura digitală puternică necesară pentru susținerea operațiunilor moderne de afaceri și a activităților online zilnice.

Pentru a face față cererii în creștere, se implementează hardware de calcul tot mai puternic. De la numărul crescut de nuclee la infrastructura hiperconvergentă și apoi la unitățile de procesare grafică (GPU), aceste sisteme au pătruns în centrele de date pentru a accelera procesarea și a permite noi capacități.

Nu este surprinzător că acest avânt al sistemelor de calcul de înaltă performanță pune o presiune imensă asupra sistemelor de răcire din centrele de date.

Charles Liang, CEO al SuperMicro, se așteaptă ca răcirea cu lichid să fie instalată în 30% din rack-urile pe care compania le va livra anul viitor – o creștere semnificativă, având în vedere că piața pentru astfel de echipamente a fost statică timp de decenii.

În discursul său principal la evenimentul Computex din Taiwan, Liang a dezvăluit că SuperMicro s-a echipat pentru a construi 1.000 de rack-uri pe lună echipate cu tehnologia sa de răcire cu lichid direct (DLC) și le poate livra în doar două până la patru săptămâni după primirea comenzii. CEO-ul a afirmat că aceasta reprezintă o îmbunătățire semnificativă față de timpurile de livrare pentru răcirea cu lichid, care, potrivit lui, erau anterior de patru luni până la un an.

Liang a declarat publicului că SuperMicro se așteaptă ca 15% din rack-urile vândute în acest an să utilizeze DLC și 30% să îl folosească anul viitor.

Această creștere reprezintă o avanpremieră pentru răcirea cu lichid – o tehnologie pe care Liang a afirmat că a câștigat doar un procent din piață în cei treizeci de ani de când este disponibilă.