Noutati

Switch-ul ideal pentru logistica inteligenta

✔ Depozitele logistice devin în mod inevitabil mai inteligente, pe măsură ce integrarea tehnologiei le oferă o mai mare eficiență în urmărirea camioanelor și capacități de gestionare. Cu toate acestea, este imperios necesar să se mențină un control solid asupra acestor noi sisteme, începând cu o conectivitate consistentă.

✔ Pentru a veni în ajutor vine Teltonika Networks TSW202 – un switch PoE+ gestionat care deservește 8 porturi Gigabit Ethernet cu o putere de 30 W fiecare, oferind o conectivitate de rețea robustă și capacități de gestionare mai granulară.

✔ Îmbogățit cu QoS și management al porturilor, precum și cu suport pentru mai multe protocoale, precum Profinet, TSW202 vă permite să controlați și să aplicați configurații fiecărui port în parte, în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră.

PROVOCAREA – SUB O PRESIUNE OPERAȚIONALĂ CONSTANTĂ

În depozitele de logistică, se pune un mare accent pe precizie și eficiență. Cu volume mari de camioane care vin și pleacă din instalații la ore diferite, acuratețea datelor de reglementare și a documentației care gravitează în jurul gestionării camioanelor este nenegociabilă.

Cu toate acestea, din cauza traficului, a defecțiunilor camioanelor, a problemelor de personal și a altor provocări neașteptate, realizarea acestui obiectiv este dificilă. Așadar, ce se poate face dacă precizia este esențială, dar provocările din viața reală persistă?

Răspunsul se află în cadrul integrării tehnologiei IoT, deoarece aceasta poate ajuta la economisirea timpului și a resurselor instalației. Dar funcționarea fără probleme a depozitelor inteligente depinde în mare măsură de complexitatea configurării sistemelor lor.

Integrarea tehnologiei în depozite include un sistem care să recunoască fiecare camion pe baza plăcuței de înmatriculare și apoi să îl atribuie anumitor uși de garaj. Acest lucru necesită o scanare automată a plăcuțelor de înmatriculare la bariera de intrare. În plus, depozitele inteligente includ scanere RFID pentru a oferi capacități mai mari de monitorizare a locului și a modului în care sunt încărcate sau descărcate camioanele, îmbunătățind astfel controlul general al inventarului.

Pentru a asigura siguranța în cadrul instalațiilor, depozitele inteligente trebuie să dispună de mai multe camere IP și PTZ care monitorizează în permanență mișcările camioanelor în jurul instalațiilor, activitățile personalului și punctele de acces, prevenind orice risc de acces neautorizat.

Cu toate acestea, elementul cheie care integrează fără probleme toate aceste elemente într-un sistem coerent este un sistem de conectare în rețea, asigurând un suport robust de comunicare M2M pentru fiecare parte. Având în vedere complexitatea depozitelor inteligente, înseamnă că un simplu switch fără management nu va fi suficient. Acest lucru se datorează faptului că, dacă orice dispozitiv final conectat la acesta cedează, întreaga infrastructură de rețea devine predispusă să se prăbușească.

SOLUȚIA – MAI MULT DECÂT SE VEDE CU OCHIUL LIBER

Soluția implică switch-ul cu management TSW202 – alegerea ideală pentru o infrastructură de rețea formată din numeroase dispozitive finale, toate necesitând un control neîntrerupt.

Camera de control a depozitului inteligent asigură conectivitatea de rețea la cele două switch-uri TSW202 cu 8 porturi PoE+, amplasate strategic, prin intermediul porturilor SFP. Switch-urile sunt amplasate în centrul logistic, mai exact la porți și la docurile de încărcare, unde pot garanta cu ușurință gestionarea rețelei și pot extinde distribuția conectivității, echipând în același timp dispozitivele finale cu 30 W de putere pe fiecare port Gigabit Ethernet.

Cu un suport de conectivitate asigurat, toate aceste dispozitive pot retransmite datele către camera de control și pot susține comunicarea M2M în timp real în cadrul acestui ecosistem de rețea. Dar mai sunt multe de adăugat în ceea ce privește gestionarea porturilor și QoS.

Dacă datele de la scanerele de plăcuțe de înmatriculare și de la scanerele RFID sunt de cea mai mare importanță, puteți utiliza funcționalitatea de prioritate a porturilor QoS. Aceasta asigură faptul că datele acestora au prioritate față de traficul mai puțin critic din rețea în cazul unei congestii a rețelei sau al unui trafic intens.

Pentru a vă proteja împotriva pierderilor de date, puteți utiliza gestionarea porturilor pentru a activa funcția de mirroring al porturilor, care permite duplicarea datelor care circulă de la un port la altul. Gestionarea porturilor se dovedește, de asemenea, neprețuită atunci când trebuie să separați logic traficul de rețea, evitând și mai mult orice potențială aglomerare a rețelei.

În plus, switch-ul PoE+ cu 8 porturi de la Teltonika Networks suportă o gamă largă de protocoale industriale, inclusiv Profinet pentru procesarea automată a datelor și MRP, sau sisteme MRP, pentru topologii în inel, asigurând redundanța rețelei. Sistemele MRP permit switch-urilor PoE+ TSW202 să treacă de la o cale principală pentru traficul de date la una de rezervă care devine activă atunci când cea principală eșuează sau este întreruptă.

Cu protocoale integrate, precum Profinet și MRP, QoS și gestionarea porturilor, switch-ul PoE+ cu 8 porturi TSW202 oferă un control precis asupra fiecărui port, permițând monitorizarea și controlul detaliat al performanțelor dispozitivelor finale și chiar reporniri. Acest lucru nu numai că permite o comunicare M2M și transferuri de date fără întreruperi, dar îmbunătățește în mod esențial eficiența depozitului.

Oh, și am menționat? Switch-ul TSW202 PoE+ este prevăzut cu un suport ingenios pentru șină DIN, pentru un montaj rapid. Asta da comoditate!