Noutati

Tehnologia TELTONIKA NETWORK în sprijinul mobilității urbane: Sistemul inteligent de conectivitate în trafic

Potrivit proiecțiilor realizate de Organizația Națiunilor Unite, populația mondială va ajunge la 9,8 miliarde de persoane până în 2050. În plus, urbanizarea continuă a populației este prognozată să ducă la 50% din populația lumii trăind în orașe. Pe lângă numeroasele provocări în planificarea orașelor, sociale și economice, acești doi factori vor contribui la creșterea problemelor legate de congestie. Studiile recente sugerează că in medie stam aproximativ 19 zile pe an blocati în trafic in fiecare an. Nu mulți iau în considerare faptul că, fără sisteme inteligente de trafic avansate, controlate centralizat, acest număr ar fi mult mai mare.

Călătorii își dau seama rareori că toate componentele care controlează și dirijează traficul sunt nu numai interconectate, ci și gestionate în mod centralizat de echipe mari de ingineri susținute de soluții software avansate. Împreună, aceste sisteme monitorizează încărcătura de trafic, modifică intervalele semafoarelor sau deschid benzi suplimentare, informează despre aglomerația sau accidentele care se anunță. Toate acestea nu ar fi posibile dacă componentele individuale ale sistemului de trafic nu ar fi conectate la centrul central de control al managementului prin intermediul internetului. În mod obișnuit, echipamentele, cum ar fi semafoarele, ecranele de semnalizare cu LED-uri, camerele de înălțime, camerele CCTV sunt conectate la cabine de control. Astfel de incinte au echipamente avansate de rutare conectate la surse primare de internet, cum ar fi fibra sau DSL. Cu toate acestea, internetul prin cablu nu poate oferi un timp de funcționare de 100%, iar odată ce conexiunea este întreruptă, o mare parte din echipamentele inteligente de transport vor fi deconectate. Pe lângă problema aparentă a pierderii controlului asupra unei părți semnificative a infrastructurii de trafic, există o problemă suplimentară legată de costurile de întreținere a rețelei. În lipsa unor soluții de rezervă pentru conectivitate, operatorii de trafic nu au de ales în ceea ce privește calendarul de întreținere a rețelei. Aceștia trebuie să inițieze reparații imediate pentru a restabili serviciul și, fără posibilitatea de a programa și planifica astfel de activități, costurile de întreținere pot crește vertiginos.

La nivel global, sistemele de trafic inteligente se află în diferite stadii de dezvoltare, dar integratorii și guvernele din întreaga lume au recunoscut că o singură sursă de conectivitate la internet nu este viabilă din cauza costurilor ridicate de întreținere și a disponibilității imperfecte. Routerul celular RUTX09 cu LTE Cat 6 și funcționalitate Dual SIM este perfect pentru asigurarea conectivității celulare de rezervă pentru infrastructura de trafic inteligent, deoarece este sigur, fiabil și ușor de utilizat. În plus, tehnologia LTE Cat 6 dispune de funcționalitatea de agregare a operatorilor de telefonie mobilă care asigură utilizarea eficientă a resurselor operatorilor GSM. Operatorii sunt motivați să ofere planuri de servicii de date mai atractive pentru proiectele de mare anvergură compatibile cu tehnologia de agregare a operatorilor, iar funcționalitatea Dual SIM asigură că, chiar dacă serviciul unui operator este întrerupt, RUTX09 va trece la serviciul operatorului redundant pentru a oferi conectivitate neîntreruptă.


BENEFICII

  • Scalabilitate – Proiectele de conectivitate de rezervă pentru sistemele inteligente de trafic necesită un număr mare de routere. RUTX09 este compatibil cu Teltonika RMS, care permite integratorilor să configureze un număr infinit de dispozitive de la distanță și instantaneu.
  • Rentabilitate – Este mai puțin costisitor să instalați un router celular pentru redundanța conectivității la internet decât să vă bazați pe o singură sursă de conexiune și să faceți o întreținere reactivă la pierderea serviciului.
  • Ușurința de utilizare – Cu RUTX09 și RMS, operatorii de sistem pot controla infrastructura de rețea de la o singură locație de control, chiar și fără IP public! Este posibil să monitorizeze și să controleze echipamente care se află la mii de kilometri distanță, fără nicio prezență locală.

Teltonika RUTX09 este o opțiune excelentă pentru furnizarea de conectivitate celulară de rezervă, deoarece este sigură, fiabilă și ușor de utilizat. Împreună cu sistemul de gestionare la distanță Teltonika, devine o soluție de rețea robustă care poate fi gestionată cu o cantitate minimă de resurse de oriunde din lume. X09 este rezultatul mai multor ani de cercetare și dezvoltare și este dezvoltat și fabricat în întregime de Teltonika, prin urmare, vă puteți baza pe fiabilitatea sa chiar și în cele mai complexe proiecte de conectivitate, cum ar fi sistemele de trafic inteligent.