Noutati

Tendințe în tehnologia centrelor de date pentru 2024


Centrele de date sustenabile și performante: tendințe globale în domeniul IT

În prezent, centrele de date joacă un rol esențial în economia globală. Ele stochează și procesează cantități mari de date, care sunt necesare pentru a alimenta serviciile online, cum ar fi e-commerce, social media și cloud computing. În plus, centrele de date sunt responsabile pentru o cantitate semnificativă de emisii de carbon.

În ultimii ani, există o preocupare crescută pentru sustenabilitatea centrelor de date. Specialiștii caută soluții pentru a reduce consumul de energie, pentru a utiliza energie verde și pentru a minimiza impactul asupra mediului.

Inițiativele hibride și multicloud vor continua să modeleze IT-ul întreprinderilor în 2024, iar impactul asupra rețelelor din centrele de date se va resimți în domenii cheie, inclusiv securitatea, managementul și operațiunile. Echipele de rețea investesc în tehnologii precum SD-WAN și SASE, extind inițiativele de automatizare și se concentrează pe dezvoltarea competențelor, pe măsură ce tot mai multe sarcini de lucru și aplicații se extind în mediile cloud.


Utilizarea sporită a serviciilor cloud și a facilităților de colocare a dus la o creștere a cererii de tehnologii de securitate. Tehnologiile SD-WAN și SASE sunt două dintre cele mai populare tehnologii pentru securizarea accesului la aceste resurse. SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network) este o tehnologie care permite companiilor să securizeze și să optimizeze rețelele lor la scară largă. SD-WAN folosește software pentru a controla rețeaua, ceea ce permite companiilor să securizeze mai bine datele și să ofere o experiență mai bună utilizatorilor.

SASE (Secure Access Service Edge) este o platformă de securitate care oferă o gamă de servicii de securitate, inclusiv firewall, VPN și protecție împotriva amenințărilor cibernetice. SASE este o soluție unificată care poate fi implementată în cloud sau în infrastructura locală. Ambele tehnologii, SD-WAN și SASE, pot ajuta companiile să securizeze accesul la serviciile cloud și la facilitățile de colocare. Aceste tehnologii pot ajuta companiile să protejeze datele, să îmbunătățească performanța rețelei și să reducă costurile.

Iată câteva dintre avantajele utilizării tehnologiilor SD-WAN și SASE:

 • Securitate îmbunătățită: SD-WAN și SASE pot ajuta companiile să securizeze accesul la serviciile cloud și la facilitățile de colocare. Aceste tehnologii pot ajuta companiile să protejeze datele împotriva atacurilor cibernetice.
 • Performanță îmbunătățită: SD-WAN și SASE pot ajuta companiile să îmbunătățească performanța rețelei. Aceste tehnologii pot ajuta companiile să ofere o experiență mai bună utilizatorilor.
 • Costuri reduse: SD-WAN și SASE pot ajuta companiile să reducă costurile. Aceste tehnologii pot ajuta companiile să securizeze accesul la serviciile cloud și la facilitățile de colocare fără a necesita o investiție semnificativă în infrastructură.

Dacă compania dumneavoastră folosește servicii cloud sau facilități de colocare, vă recomand să luați în considerare implementarea tehnologiilor SD-WAN și SASE. Aceste tehnologii pot ajuta compania dumneavoastră să securizeze accesul la aceste resurse și să îmbunătățească securitatea rețelei.

Siguranța în interiorul centrului de date este, de asemenea, în curs de schimbare. În special, multe întreprinderi iau în considerare avantajele tehnologiei network fabric. O structură de rețea utilizează în mod obișnuit o rețea de conexiuni între punctele de acces, switch-uri și routere care transportă datele la destinație.

O structură de rețea poate oferi o serie de beneficii, inclusiv:

 • Performanță îmbunătățită: O structură de rețea poate îmbunătăți performanța rețelei prin utilizarea de conexiuni dedicate între punctele de acces, switch-uri și routere. Acest lucru poate ajuta la reducerea congestionării rețelei și la îmbunătățirea timpului de răspuns.
 • Securitate îmbunătățită: O structură de rețea poate îmbunătăți securitatea rețelei prin utilizarea de o varietate de mecanisme de securitate, cum ar fi firewall-uri, IPS și IDS. Aceste mecanisme de securitate pot ajuta la protejarea rețelei de atacuri cibernetice.
 • Flexibilitate îmbunătățită: O structură de rețea poate îmbunătăți flexibilitatea rețelei prin utilizarea de o varietate de tehnologii, cum ar fi virtualizarea și containerizarea. Aceste tehnologii pot ajuta la simplificarea gestionării rețelei și la facilitarea adaptării rețelei la nevoile în schimbare ale companiei.

Tranziția rapidă către cloud, popularitatea în creștere a dispozitivelor IoT și transformarea digitală au dus la o creștere semnificativă a cantității de date. Această cantitate uriașă de date are nevoie de un spațiu unde să poată fi stocată și de o modalitate de a fi monitorizată în mod proactiv.

Centrele de date pot utiliza tehnologii emergente precum machine learning și IA pentru a-și susține operațiunile. Această tehnologie poate fi utilizată pentru a identifica și repara potențiale defectări, a prezice viitoare defectări și blocaje operaționale și a lua măsurile de precauție adecvate.

Centrele de date care profită de puterea sistemelor de monitorizare inteligente au mai multe avantaje față de cele care nu fac acest lucru. Serverele lor prezintă o disponibilitate mult superioară și operatorii au o înțelegere mai profundă a infrastructurii lor. Acest lucru le permite să modifice și să adapteze infrastructura pentru a obține o performanță optimă.

Digitalizarea are loc în toate industriile și volumele de lucru, iar centrele de date vor dori să țină pasul cu schimbările. Abilitatea de a colecta, depozita, securiza, analiza și acționa asupra cantităților vaste de date de telemetrie generate în economia digitală este ceea ce va asigura că centrele de date rămân relevante în viitor.

Global Systems Communications (GSC) este o companie de servicii și consultanță care oferă o gamă largă de servicii în domeniul centrelor de date, dispozitivelor IoT și tehnologiilor emergente. GSC are o experiență vastă în aceste domenii și oferă o gamă largă de servicii, inclusiv:

 • Proiectare și construcție de centre de date
 • Gestionare și operare de centre de date
 • Consultanță pentru centre de date
 • Integrare și implementare de dispozitive IoT
 • Dezvoltare de aplicații IoT
 • Siguranța dispozitivelor IoT
 • Consultanță pentru tehnologii emergente

GSC oferă o gamă largă de servicii și consultanță pentru a ajuta companiile să-și atingă obiectivele în domeniul centrelor de date, dispozitivelor IoT și tehnologiilor emergente. GSC are o echipă de experți cu experiență care poate oferi servicii personalizate pentru a răspunde nevoilor specifice ale fiecărei companii.

Dacă sunteți în căutarea de servicii sau consultanță în domeniul centrelor de date, dispozitivelor IoT sau tehnologiilor emergente, GSC este compania potrivită pentru dumneavoastră. Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe despre cum vă putem ajuta să atingeți obiectivele dumneavoastră.

Vă vom ajuta să găsiți soluția necesară