Program: Luni - Vineri 9:30-18:00
vanzari@gsc.com.ro
+40 728 472 104   

Ubiquiti UDM vs UDM-PRO

Dream Machine (UDM) și Dream Machine Pro (UDM-PRO) de la Ubiquiti oferă opțiuni puternice și inovatoare pentru rețele WiFi. După ce veți citi acest articol, veți ști mai bine dacă UDM sau UDM-PRO este potrivit pentru fiecare scenariu de rețea WiFi.

Ubiquiti Dream Machine (UDM)

Ubiquiti UniFi® Dream Machine (UDM) oferă o rețea simplă și puternică într-un singur dispozitiv alimentat de un procesor rapid quad-core de 1,7 GHz. Acest factor de formă elegant și atractiv combină tot ceea ce este necesar pentru o rețea cu fir sau Wi-Fi la scară mică.

AP integrat 4×4 Enterprise: UDM oferă Wi-Fi de inalta performanta si se potriveste in medii de inalta densitate, ca parte a retelei globale a intreprinderii.

Gateway de securitate integrat: UDM oferă politici firewall avansate și gestionare persistentă a amenințărilor pentru a acționa ca un sistem de prevenire a intruziunilor (IPS) și un sistem de detectare a intruziunilor (IDS).

Cheie cloud integrată: Controlerul de retea UniFi poate furniza dispozitive UniFi, localiza retelele si gestiona rapid traficul de sistem.

SWITCH Gigabit integrat: UDM oferă un switch Gigabit gestionat cu 4 porturi, astfel încât să poată fi folosit pentru a asigura stocarea în rețea sau dispozitive client cu fir.

Dream Machine este cel mai simplu mod de a introduce UniFi în locuințe și companii, ceea ce îl face primul dispozitiv UniFi ideal. Este ușor de utilizat și oferă în continuare toate avantajele UniFi, inclusiv gestionarea prin intermediul controlerului de rețea scalabil UniFI.

Aplicația de rețea UniFi și cloud-ul UniFi oferă acces de la distanță la controlerul de oriunde. Întreaga rețea poate fi menținută actualizată și în siguranță cu actualizări gratuite și automate ale software-ului. De asemenea, rețeaua poate fi extinsă cu ușurință prin adăugarea mai multor switch-uri sau puncte de acces UniFi, în timp ce se gestionează rețeaua cu ajutorul controlerului integrat.

Aplicațiile practice pentru UDM includ:

 • Streaming video
 • Jocuri de noroc
 • Transferuri locale de videoclipuri, fotografii și fișiere


Pentru utilizare la nivel de companie, UDM se potrivește în mediile de mare densitate pentru birouri corporative mici și la distanță, magazine de vânzare cu amănuntul și spații de horeca. Diagrama de rețea de mai jos ilustrează faptul că dispozitivele pot fi conectate prin cablu și fără fir. Aici, controlerul de rețea UniFi rulează pe UDM, care acționează, de asemenea, ca un firewall și server DHCP pentru rețeaua locală.

Ubiquiti Dream Machine Pro (UDM-PRO)

La fel ca UDM, Ubiquiti UniFi® Dream Machine Pro (UDM-PRO) este de asemenea alimentat de un procesor rapid quad-core de 1,7 GHz. Cu toate acestea, UDM-PRO este construit mai mult ca o soluție de clasă enterprise și include:

Gateway de securitate avansat cu switch încorporat
Porturi WAN duble: Un 10G SFP+ și un Gigabit RJ45
Un port LAN 10G SFP+.
Software de tip enterprise încorporat: Rețea UniFi
Bay HDD de 3,5″ pentru stocare NVR (se acceptă și HDD de 2,5″)

Caracteristici suplimentare ale UDM -PRO:

Aceeași listă de caracteristici suplimentare pentru UDM menționate mai sus este inclusă și pentru UDM-PRO, la care se adaugă:
Ecran tactil de 1,3″ care afișează starea pentru o monitorizare și depanare ușoară si

Caracteristici suplimentare ale UDM -PRO:

Aceeași listă de caracteristici suplimentare pentru UDM menționate mai sus este inclusă și pentru UDM-PRO, la care se adaugă:
Ecran tactil de 1,3″ care afișează starea pentru o monitorizare și depanare ușoară si opțiuni multiple de redundanță

UDM-PRO este ideal pentru scenarii care utilizează mai multe console UniFi OS. Este, de asemenea, deosebit de util pentru implementările de mari dimensiuni ale companiilor.

Imaginea de mai jos prezintă o diagramă de rețea care include consolele Network și Protect. În mod convenabil, controlerul UniFi Protect poate fi instalat pe UDM-PRO. Fără niciun fel de software separat, licență, hosting sau taxe de suport, controlerul vă permite să instalați, să configurați și să monitorizați camerele UniFi utilizând o interfață grafică de utilizator.

Diferențe între UDM și UDM-Pro

Principalul punct de interes al seriei UDM este un gateway de rețea care include un firewall hardware, un switch cu management și o interfață software de management foarte versatilă. Acest “controler” software facilitează adăugarea și gestionarea centralizată a comutatoarelor și a punctelor de acces fără fir în casă sau la birou.

În ceea ce privește partea hardware, acestea sunt principalele diferențe dintre UDM și UDM-Pro:

 • UDM are un singur port WAN, dar UDM-Pro are două porturi WAN.
 • UDM WAN este gigabit ethernet, în timp ce UDM-Pro WAN are un port SFP de 10 gigabiți și un port ethernet de 2,5 GbE.
 • UDM are 4 porturi gigabit, dar UDM-Pro are 8 astfel de porturi.
 • UDM nu are port SFP+, UDM-Pro are un port SFP de 10 gigabiți.
 • UDM are un punct de acces Wi-Fi încorporat, dar UDM-Pro nu are.
 • UDM are 2 GB RAM, dar UDM-Pro are 4 GB RAM.
 • UDM nu are un hard disk sau slot SSD, UDM-Pro vine cu o unitate SSD de 128 GB.
 • UDM nu poate fi montat în rack, dar UDM-Pro este.
 • UDM nu are suport pentru surse de alimentare redundante, dar UDM-Pro are (Unifi Smart Power).
 • UDM nu are WAN sau LTE fail-over, dar UDM-Pro are.
 • UDM nu are un afișaj LCD, dar UDM-Pro are un afișaj LCD cu ecran tactil.

Abonează-te la newsletter si află primul cele mai noi oferte

Subscription Form
Cos de cumpărături
Magazin
0 articol Coș
Contul meu